Rang1tickets is wederverkoper van tickets. Onze prijzen kunnen hoger of lager zijn dan de afgedrukte waarde.

Rang1tickets betrouwbaar

Rang1tickets vermeldt kosprijs om consumenten volledig te informeren

Kostprijs

Rang1tickets heeft per 1 januari 2010 de oorspronkelijke kostprijs toegevoegd aan al haar aangeboden tickets. Hierdoor is de consument nog beter geinformeerd. Deze stap is gezet om te voorkomen dat consumenten denken dat Rang1tickets het officiele verkooppunt is van de tickets voor de aangeboden evenementen. Rang1tickets is erg verheugd door alle positieve reacties van onze klanten. Het blijkt dat zowel rang1tickets als haar klanten gebaat zijn bij het feit dat de consument nu beter is geinformeerd over de producten dan voorheen. Door deze maatregel heeft rang1tickets enkel nog klanten die weloverwogen hun tickets aanschaffen bij rang1tickets. Het heeft wat omzet gekost maar wij vinden het erg belangrijk dat onze klanten goed geinformeerd een aankoop doen. Rang1tickets zal daarom blijven wekren aan het zo transparant mogelijk maken van onze producten.

Vaste klanten

Veel klanten zijn bij rang1tickets vaste klant omdat ze het prettig vinden dat Rang1tickets hen de zorg uit handen neemt van het vinden van een kaartje voor hun favoriete artiest. Ook is het zo dat onze klanten de voorverkoopdata niet meer in de gaten hoeven te houden en ze hoeven niet uit te zoeken op welke website de artiest wordt verkocht of op de hoogte te zijn van een speciale presale-actie waar zij lid van moet worden. Kortom: Rang1Tickets zorgt ervoor dat mensen die niet zo goed zijn met internet of geen zin hebben om alles uit te zoeken ook gewoon gemakkelijk naar concerten toe kunnen. Bovendien zijn sommige concerten binnen een half uur uitverkocht terwijl het concert pas een half jaar later is. Bij rang1tickets kan je een week voor het concert nog beslissen om te gaan. U moet natuurlijk wel bereid zijn om hier een meerprijs voor te betalen.

Bent u hier niet toe bereid dan adviseert rang1tickets u om niet bij Rang1tickets te kopen, maar bij een ander bedrijf dat niet doorverkoopt. Hier bent u vrij in. Rang1tickets vermeldt bij elke artiest de kostprijs van de kaartjes. Rang1tickets doet hiernaast haar best om iedereen goed te informeren over haar werkwijze. Geen kleine lettertjes, maar hele duidelijke taal. Hier ligt echter ook een eigen verantwoordelijkheid bij de consument. Weet wat u koopt, informeer uzelf.

European Union Secondary Ticketing Association (Eusta)

Rang1tickets is lid van branchevereniging European Union Secondary Ticketing Association (Eusta) en voldoet aan alle gedragsregels die bij dit lidmaatschap komt kijken. Eusta is opgericht om meer transparantie te verwezenlijken binnen de secundaire ticketmarkt. Eusta adviseert dan ook aan consumenten die bij een wederverkoper tickets aanschaffen om eerst te controleren of de ticketaanbieder wel lid is van Eusta, allee dan bent u namelijk verzekerd van alle zaken waar de Eusta garant voor staat. Heeft u toch een klacht over een lid van Eusta en wordt deze klacht niet verholpen door de ticketaanbieder, dan kunt u de klacht indienen bij de Eusta. Zij zullen dan contact opnemen met de ticketaanbieder en zo zal de klacht in onderling overleg verholpen wordem.

Eusta website

Bederijfsactiviteiten

Rang1tickets is een bedrijf dat zich specialiseert in het in- en verkopen van toegangsbewijzen. Het gaat hierbij voornamelijk (dus niet in alle gevallen) om toegangsbewijzen voor voorstellingen, sportevenementen en concerten die al lange tijd uitverkocht zijn. Rang1tickets maakt het mogelijk om op een later moment toch nog te kunnen beslissen naar een voorstelling te gaan, ook al is deze voorstelling al uitverkocht. Uiteraard verkoopt Rang1tickets ook tickets voor concerten en evenementen die nog niet uitverkocht zijn. Soms is een concert uitverkocht maar worden er later nog extra tickets vrijgegeven.

Op de website geeft Rang1tickets aan dat het bedrijf kaarten verkoopt tegen een prijs die gebaseerd is op vraag en aanbod en vaak hoger is dan de inkoopprijs van de toegangsbewijzen. Leest u de beschrijving van onze bedrijfsactiviteiten na op www.rang1tickets.nl.

Algemene voorwaarden

Naast deze tekst die te lezen is op de homepage van Rang1tickets is de koper ook nog eens verplicht om de algemene voorwaarden door te lezen voor de koper de bestelling definitief maakt. In de algemene voorwaarden staat onder andere dat rang1tickets de toegangsbewijzen verkoopt voor een prijs die dikwijls hoger is dan de inkoopprijs, afhankelijk van vraag en aanbod. Bij het plaatsen van uw bestelling heeft u het vakje bij onze algemene voorwaarden aangevinkt en bent u zodoende met de algemene voorwaarden akkoord gegaan. Het is niet mogelijk om een bestelling te doen zonder akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Bovendien staan de originele verkoopprijzen op de site vermeld. Het is de verantwoordelijkheid van de koper om onze algemene voorwaarden aandachtig door te lezen alvorens tot de koop over te gaan.

Goed geinformeerd

Onze klanten zijn hierdoor goed geinformeerd als zij bij ons een bestelling doen. Wij vinden dit erg belangrijk omdat wij niet willen dat mensen denken dat wij het officiele verkooppunt zijn. Vandaar ook de volgende tekst onderaan elke pagina:
Rang1Tickets.nl is een onafhankelijke website die zich specialiseert in secondary ticketing. Rang1Tickets.nl is op geen enkele wijze gelieerd aan concert/evenement organisatoren, officiele verkooppunten en artiesten. De prijzen op Rang1Tickets.nl zijn gebaseerd op vraag en aanbod en verschillen in de meeste gevallen van de prijs die eventueel op de tickets staat. Namen van artiesten en evenementen worden uitsluitend gebruikt om onze producten te beschrijven.

� Rang1Tickets.nl
Gepost op 2-12-2010 door webmaster Rang1Tickets


2/2/2010
Wet tegen doorverkoop tickets onzin - Ticketbureaus creeren geen schaarste met "zwarthandel" tickets
Een
wet tegen doorverkoop van toegangskaarten voor concerten en evenementen is onwenselijk aangezien de tickethandel goed is voor de markt. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek gedaan door de Universiteit.....