Rang1tickets is wederverkoper van tickets. Onze prijzen kunnen hoger of lager zijn dan de afgedrukte waarde.

Geen wetgeving doorverkoop tickets UK

Regulering secundaire ticketmarkt zorgt voor meer problemen dan het oplostDe regering van Groot-Brittanie heeft besloten af te zien van wetgeving voor het doorverkopen van toegangskaarten voor evenementen.

Het Ministerie van Cultuur, Media en Sport is van mening dat wetgeving tot grotere problemen zal leiden binnen de evenmentenindustrie dan dat het op zal lossen.

Bovendien is er volgens de regering al genoeg wetgeving die fraude tegengaat en Britse handhavingsautoriteiten zoals de Trading Standard Services en de Metropolitan Police e-crimes Unit hebben de bevoegdheid om actie te ondernemen tegen illegale praktijken.

"Na zorgvuldig de meningen en feiten te hebben afgewogen heeft de regering besloten het huidige beleid te handhaven dat wettelijke regulering van de primaire en secundaire ticketmarkt een laatste redmiddel dient te zijn," zei de regering in een reactie.

Deze beslissing wordt gesteund door de Society of Ticket Agents (STAR), een brancheorganisatie die zich onophoudelijk inzet om een nieuwe gedragscode te schrijven om zo nog meer garanties en een nog betere bescherming van de consument te kunnen bieden.

"STAR is ervan overtuigd dat wij als organisatie het best in staat zijn om als een zelfregulerend lichaam van de industrie te functioneren. Wij omarmen de steun van het ministerie om een verbeterde gedragscode op te stellen en wij zullen dit in samenspraak met de regering doen. Wij hopen dat dit zal leiden tot betere transparantie en een verbeterde standaard binnen de secundaire ticketmarkt en tot meer vertrouwen bij de consumenten. Belangrijk blijft om fraude op te blijven sporen zodat oplichters geen vrij spel hebben," zei Jonathan Brown (voorzitter van STAR) in een reactie.

Viagogo is blij met de beslssing van de regering. "We zijn verrukt dat het gezond verstand heeft overwonnen", zei Ed Parkinson, U.K directeur van Viagogo, in een reactie. "Wetgeving zou de secundaire markt simpelweg ondergronds hebben gedreven waar consumenten blootgesteld worden aan fraude en oplichterij. De juiste weg is transparantie en niet wetgeving. Als consumenten gebruik maken van gerespecteerde secundaire ticketaanbieders zoals Viagogo, dan is er geen gevaar dat deze consumenten worden opgelicht."

Hij voegt hieraan toe: "Doorverkoop van toegangskaarten vindt al plaats sinds de tijd van de gladiatoren en het zal nog tot ver in de toekomst blijven bestaan. Door ervoor te kiezen niet te reguleren, zullen legitieme ticketpartijen zoals Viagogo door kunnen gaan de markt te reguleren en het veilig, betrouwbaar en transparant te maken voor de consument.

� Rang1Tickets.nl
Gepost op 16-3-2010 door webmaster Rang1Tickets


2/2/2010
Wet tegen doorverkoop tickets onzin - Ticketbureaus creeren geen schaarste met "zwarthandel" tickets
Een
wet tegen doorverkoop van toegangskaarten voor concerten en evenementen is onwenselijk aangezien de tickethandel goed is voor de markt. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek gedaan door de Universiteit.....